اغلب ما با این جمله آشنایی داریم. جملهای با این مضمون که از رفتار و کارهای خودت بازخورد بگیر. داشتن صداقت با خودمان از ضروریترین نکات در بازخورد گرفتن است. به این دلیل که تا زمانی به خود حقیقیمان نگاه نکنیم، نمیتوانیم بهبودی را برای خود ایجاد کنیم.
در ادامه قصد داریم یکم بیشتر درباره بازخورد گرفتن و راهای بهبود بازخورد؛ یه صورت مخصر صحبت کنم.
بخوام این موضوع رو دستهبندی کنم، دو دسته کلی هست که به نظرم پاسخگو خوبی برای پرداختن در بحث امروز باشه.
بازخوردهای ما یا درونی هستند و یا بیرونی
بازخورد درونی
به نظر من این دسته زمینه ساز دسته بعدی است. به این دلیل که، تا زمانی ما از وضعیت خودمان در درون خود خبر نداشته باشیم؛ نمیتوانیم شنونده بازخوردهای بیرونی باشیم.
وقتی که شرایطی رو ایجاد میکنیم که خودمان ایرادات رو ببینیم و مهمتر از اون اصلاح کنیم به واسطه بازخورد درونی ما رقم میخورد.
بازخورد درونی به شدت دردناک است. به این دلیل که ضعفهای خودمان رو میبینیم و باید به فکر اصلاحشان باشیم.
اما یک تعادلی وجود دارد.
در این مسیر نه میشه خیلی به خودمون سخت بگیریم که وای مندیگه نمیتونم یا بدتر از من کسی نیست؛ یا اینقدر ساده لوحانه نگاه کنیم که وای هر مشکلی هست مربوط به هرچیی که باشه مربوط به من نیست.
بازخورد بیرونی
در اینجا خیلی مهمه که از کجا و یا چه کسی بازخورد میگیریم.
موارد زیادی پیش میاد که روی بازخورد بیرونی ما اثر مستقیم دارند. خیلی وقتها ما به اشتباه هر چیزی رو که دیگران میگن رو میپذیریم. این نکته وقتی خیلی بیشتر خودش رو نشون میده که ما کم کم به سمت تایید دیگران میرویم.
تایید طلبی باعث می شود که به جای گرفتن بازخورد، صرفا به دنبال فرار از بازخورد باشیم.
موارد بازخورد بیرونی زیاد هستند. از یک تغییر رفتار ساده فرد تا تاثیرات عوامل سیاسی کشور. همه و همه در این بازخورد دخیلاند.
نکته مهمی که در اینجا وجود داره این هست که همه چی دست ما نیست. ولی باید به سهم خودمون در کارها توجه کنیم.
در بازخورد گرفتن، خیلی مهمه از چه کسی و برای چه موضوعی بازخورد میگیریم. به صحبت ها و نظرات دیگران به چشم یک نظر نگاه کنید و اگر حس کردید جایی حرفی که زده شدهمناسب شما نیست قرار نیست آن را بپذیرید. شما این انتخاب را دارید که هر صحبتی را نپذیرید.
از فردی که در حیطه تخصصی شما متخصص است برای تحلیل و بازخورد در کارهای خوتان نظر بپرسید. به صحبتهای غیر تخصصی افراد در حد یک نظر بسنده کنید.
از خودتان فاصله نگیرید. به این دلیل که شما دقیقا همان کسی هستید که میداند چه چیز برایش مفید است؛ اما این کار نیاز به آموزش و تمرین زیاد دارد.
این خیلی مهمه که چه سوالاتی رو از خودمون میپرسیم و به چه سوالات پرسیده شده از خودمون پاسخ میدیم.
**در پایان از به شما پیشنهاد میکنم به هیچوجه به صحبتهای بنده بسنده نکنید و حتما ساعتهای زیادی را صرف آموزش اصولی و تمرین خودتون کنید تا نتیجهای در خور چیزی که هستید بگیرید.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.